Tornar a la BOTIGA

CUINA PER LA SALUT DE LA TIROIDE

90,00€

Quan la funcionalitat de la tiroide es veu afectada l’alimentació unida al tractament mèdic adequat, pot ser de gran ajuda a l’hora de frenar l’avanç de la malaltia i afavorir la recuperació.

¡NO HI HA PLACES DISPONIBLES! Per apuntar-te a la llista d'espera envia un email a "inscripcions@barcelonacuinanatural.cat"

Codi del curs: 28.09.18/ 16.30h

Descripció del curs

La tiroide és una glàndula de vital importància per a la salut i el manteniment de l’equilibri general de l’organisme. No només exerceix multitud de funcions essencials, sinó que influeix també en la salut del sistema digestiu, cardiovascular, hormonal i en el funcionament del fetge, entre d’altres.

Avui dia la seva alteració més comuna és l’hipotiroïdisme, que es presenta cada cop amb més freqüència, especialment en dones. Cada vegada es diagnostiquen més casos de tiroïditis de Hashimoto, una malaltia autoimmune en la qual l’organisme produeix anticossos contra la tiroide, i l’ataca.

En tots dos casos, que sovint coexisteixen, la funcionalitat de la tiroide es veu afectada, i l’alimentació, unida al tractament mèdic adequat, pot ser de gran ajuda a l’hora de frenar l’avanç de la malaltia i afavorir la recuperació.

PROGRAMA

Classe teòrica:
· La tiroide. Estructura, funcions i relació amb les emocions
· Alteracions més comunes: hipotiroïdisme i tiroïditis de Hashimoto. Definició, símptomes i implicacions per a la salut
· L’estreta relació entre tiroide, salut digestiva i sistema immune
· Nutrients essencials per al bon funcionament de la tiroide. Necessitats energètiques
· Aliments recomanables, aliments terapèutics i aliments que cal evitar
· Exemples de menús saludables

Cuina pràctica:
Després de la classe teòrica, prepararem plegats un menú complet amb aliments beneficiosos i terapèutics per a la tiroide amb els mètodes de preparació i cocció més apropiats per equilibrar-la.

QUI

El curs va a càrrec d’Elena Carrió, Biòloga i xef al Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts de NYC.

QUAN

Divendres  28 de setembre de 16.30h a  21.30h  (Inclou àpat-degustació).

PREU

90 € (81 € si ets soci d’Etselquemenges.cat).

INCLOU

· Dossier amb apunts teòrics de tots els temes tractats
· Receptari complet amb informació sobre les propietats dels ingredients emprats
· Demostració i pràctica culinària amb aliments ecològics i de temporada
· Àpat-degustació de tots els plats preparats